torstai 14. tammikuuta 2016

Taskutunika tytölle ja pieni ohje siihen :)

Tämä Selian "Pupupiilo" halusi ehdottomasti muuttua taskutunikaksi! Tein koon 86 jemmaan meidän maatuskalle ja kaavan pohjana on luottokaavani Birdie birdie :)Minulta kyseltiin aiemmin ohjetta tällaisen tekemiseen. Minun versiossani taskut ei lörpötä niin kuin Noshin tunikoissa. Jos ne haluaa lörpölle niin tulee tuon helmakappaleen ja taskujen päälykappaleiden olla yläreunoista hieman leveämpiä kuin alaosa. Ylimääräinen helman ja päälimmäisen taskun kangas kerätään sitten taskujen kohdalla tasaamalla taskujen pääly- ja alakappaleiden reunat. 

Tässäpä siis pari havainnekuvaa taskujen ompelusta:


Ensin ommellaan taskut etukappaleen ylä- ja alaosiin oikeat puolet vastakkain.


Sitten asetetaan etukappaleen ylä- ja helmaosat oikeat puolet vastakkain siten että, taskupussit jää nurjalle, nekin oikeat puolet vastakkain. Sitten ommellaan nuita mustia viivoja pitkin. Näin simppeliä! Lopuksi vain kasataan tunika loppuun :)

8 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta!! Ompeletko nuo saumat ompelukoneella vai onnistuuko kurvailla saumurilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos on hyötyä :) Annukan aurinkoiset -blogissa taisi olla tähän toisenlainen ohje, mutta siinä on kaksinkertainen tuo helmakappale eikä resoria ollenkaan. Ja saumanvarassa joku laittoi kuvan kaavoista, missä taskut lörpöttää :) Ompelukoneella ompelin ensin että saa terävät kulmat ja reunat sitten saumurilla, taskujen ulkokulmissa ihan katkaisin langan mutta eipä se haittaisi vaikka ne kulmat olisi vähän pyöreät :)

   Poista
  2. Mutta entä tuo taskujen väli? Miten siellä saa saumurilla ommeltua? Tai kestäähän se ompelukonesaumakin :)

   Poista
  3. Siis kaikki nuo mustalla viivalla olevat olen saumurilla ottanut :D Siinä on ensin ompelukoneommel ja reunemmassa se saumuriommel. Tuo väli on kuitenkin melkein 10cm niin kyllä sen saa hyvin ommeltua :)

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta!! *hei nyt mää älysin!* :)

  VastaaPoista
 3. hei, olen etsinyt ohjetta tällaisiin taskuihin ja netistä löysin sivusi ja tosi helpon ohjeen taskujen ompeluun. Kiitos kaunis. Hyvä, kun et selittänyt mitään ylimääräistä vaan ihan yksinkertaisesti tärkeimmät asiat ja kuva oli selkeä.

  VastaaPoista