sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Vauvan isänpäivän asu :)

Aiemmin itselleni tekemästä paidasta jäi kangasta sen verran, että sain vielä vauvalle mekon koossa 80. Kaavana Ottobren Birdie birdie, vihdoin löysin sopivan kaavan tytölle ja tästä muokkaan kyllä paidatkin! Lisäksi Majapuulta tilatusta vaaleanpunaisesta trikoosta legginsit. 

Kasvunvaraa löytyy vielä, tyttö kun on n.74 senttinen mutten siinä koossa enää viitsi tehdä kun on sitten kohta pieniä. Tällä kaavalla teen kyllä pukinkonttiinkin vaatetta :)

Ja jes, kerrankin sovituskuvia!

11 kommenttia:

 1. Suloinen! Sama kaava täälläkin piirrettynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina :) Aion kyllä tästä tosiaan muokata paidatkin! Tykkään tuosta A-linjaisuudesta ja yläosa istuu melko hyvin tytölle, OB:n kaavat on usein aika säkkejä ja yläosa jää kaulattomalla vauvalla isoksi eikä istu. Pitkästä aikaa pää pursuaa ompeluideoita, lähinnä vauvalle enkä kyllä tiedä missä välissä se pitää kaikkia vaatteita :D Onneksi kasvaa näköjään hitaasti... :P

   Poista
 2. Onpas tosi kivan mallinen tuo tunika! Pitänee kaivaa lehti esille ja piirtää :) juuri etsiskelinkin omalle ja ystäväni tytölle pukinkonttiin hyvän mallista tunika ja tässähän se :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä mukavan simppeli ja nätti kaava :) Ja muokattavissa!

   Poista
 3. Onpa söpö setti! Ja tosi kiva nähdä sovituskuviakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt on vähän helpompi napsia kuvia kun vauva seisoo tukea vasten, saa jotain selvääkin vaatteista. Ei mekot näytä oikein miltään jos vain istuu :)

   Poista
 4. Ihana mekko ja ihana malli! Ja nuo sun neulomat pipo ja huivi kauniita myös. Mulla myös neulomis-harrastus jäänyt, ei kiinnosta enää yhtään! Ehkä joskus... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ellalla on lähes perusilme tuollainen huuli pyöreänä ja siihen "ooo-oo-ooooo"-ääntelyä päälle :D Neulominen on kyllä itsellä tosi kausiluonteista, alkuvuodestahan se jäi kokonaan kun innostuin ompelemaan (niin nopeaa valmista!), mutta nyt halusin taas jotain mitä voi tehdä telkkaria katsoessa (tai lähes missä vain) eikä tarvitse sulkeutua yksin ompsuun :)

   Poista
 5. Ihana mekko ja ihana malli! Ja nuo sun neulomat pipo ja huivi kauniita myös. Mulla myös neulomis-harrastus jäänyt, ei kiinnosta enää yhtään! Ehkä joskus... :)

  VastaaPoista
 6. Heippa. Pakko kysästä kun on myös kyseinen kaava piirrettynä ja ekoja vaatteita teen, että oletko käyttänyt trikoo kangasta myös ns. resorina pääntiessä, toimiiko se? Itsellä on pallotrikoota ja olisi kiva kun olisi sama kuosi myös resorina :) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Joo, käytän usein samaa kangasta tai muuta trikoota kanttaamiseen/huolitteluun (samoin joustocollegea). Resoria käytettäessä tulee leikata n. kertoimella 0,75 kun taas trikoossa kerroin on 0,8 (jousto kun ei ole aivan sama kuin resorissa). Trikoo toimii oikein hyvin ja tässäkin mekossa olen laittanut pääntielle kaitaleen samasta kankaasta :)

   Poista