torstai 21. toukokuuta 2015

Toinenkin puikkopussi

Tuli ommeltua toinenkin puikkopussi, tämäkin lähti kyllä maailmalle :) Kuviollinen kangas on Ompelun ihanuudesta ja sopii saajalleen kyllä hyvin ompeluteemansa puolesta. 


Jos jotakuta kiinnostaa tällainen tehdä niin laitan tähän hieman mittoja ja ohjetta:
 • 2kpl 55cm leveää ja 47cm korkeaa kappaletta
 • Neulepuikkojen tasku: 55cm leveä ja 37cm korkea
 • Sukkapuikkojen tasku 55cm leveä ja 20cm korkea
 Taitoin taskujen yläreunoja jonkin sentin (puikot saa jäädä pari senttiä näkösälle) ja asettelin ne toisen isoimman kappaleen päälle. Aputikkasin reunat yhteen ja ompelin kujia alareunasta neulepuikkotaskun yläosaan 2-5cm välein, suurin osa taitaa olla 3 tai 3,5cm.

Solmimisnauhat ompelin kuviokankaasta kääntäen 4cm leveän kaitaleen nelinkerroin. Seuraavaksi asetin solmimisnauhat ja ompelumerkin toiseen reunaan ja ison kuviokangaskappaleen oikeapuoli alaspäin taskuosan päälle. Ompelin osat yhteen (nauhat ja ompelumerkki jää samalla saumaan) ja jätin kääntöaukon. Kääntö oikeinpäin ja tikkaus reunoista. Lopuksi käänsin vielä "läpän" tuonne sisäpuolelle ja ompelin vajaan sentin päästä reunasta muotoonsa, jotta puikot ei karkaa :)

Tässä näkyykin tuo "läpän" kääntö :)


2 kommenttia:

 1. Hauska kangas! Tuommoinen puikkopussi olisikin näppärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kiva, pitää varmaan tehdä vielä itsellekin :) Tuosta sain palautetta, että lokerot on virkkuukoukuille liian pitkät. Mutta tuo ei olekaan niille tarkoitettu, vaan niille voi tehdä vielä kolmannen pienen lokerikon mikä ei ole niin leveäkään kuin nuo muut :)

   Poista