sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Farkkutunika ja höyhenlegginsit

Tämä vaatesetti on pyörinyt mielessä jo pidempään, jokin aika sitten näin Hanhelissa tätä ohutta farkkupuuvillaa ja ostin tunikaa varten. Pituudesta tuli kyllä oikeastaan mekko, mutta tämä menee vielä koon puolesta pitkään :) Kaavana on OB 6/2013 Ringmaster pidennettynä ja helma levennettynä.  Lisäksi jätin kaulukset pois. Leggareiden kangas ihanaa Majapuun höyhentä.
Tunikan ompelu ei ollut kyllä mitään ihanaa, en ole juuri joustamattomia ommellut ja eihän tällainen kangas anna mitään anteeksi!! :D Ratkoja viuhui ja pari kauneusvirhettä löytyy ainakin nurjalta, mutta ei se mitään :) Olen niin ylpeä kun jaksoin väsätä oikein halkiot hihoihin ja niistä tuli hyvät vaikka ensimmäistä kertaa tein tuollaiset!Mitään napinläpiä ja nappeja en toki jaksanut alkaa väsäämään, joten neppareilla mentiin! Harkitsin kyllä helmiäisneppejä, mutta enpäs raskinut ostaa. Nämä on tavallisia rengasneppejä ja tarkoitettu jerseylle, mitenhän käy...?


Kyllä tämä nyt ainakin nämä lähikuvat kestää :) Kokeilin kaula-aukkoon itselle uutta huolittelua, nuo hihojen halkiot tehtiin ohjeen mukaan samalla lailla. Näppärä tapa ja tuli todella siisti! Ensin kaitale tikataan oikeapuoli paidan nurjaa vasten, sitten käännetään kaitale nelinkerroin paidan oikealle puolen ja tikataan läheltä reunaa.

Tällaisen tunikan voisi tehdä kyllä itsellekin! Olen yrittänyt jo pitkään etsiä itselle farkkupaitaa, mutta mittojeni vuoksi ne ei vain istu. Mietinkin jos sellaisen tekisi farkkutrikoosta ja materiaalilla hieman huijaisi istuvaksi ;)


5 kommenttia: