maanantai 31. elokuuta 2015

Sisustusompeluita

Hyvin harvoin tulee ommeltua joustamattomista kankaista, mutta verhoja ja tyynynpäällisiä olen aina välillä ommellut kotiin. 

Kaapissa on odottanut jo ennen vauvan syntymää tytön huoneeseen verhokangas ja ajatuksena on ollut koko ajan tehdä siitä lenkkiverho. Yritin kangasta välillä jo myydäkin, mutta ei keltannut kellekään, hyvä niin! Tällainen siitä tuli:



Vauvan huoneen värimaailma on vaaleanpunaista, harmaata, valkoista ja mustaa, samat sävyt miellyttää minua vaatteissakin :)


Paapiilta innostuin tilaamaan Jussi-puuvillaa kahdessa sävyssä. Vaaleanpunaisesta tuli vauvalle koristetyyny ja mintusta pojalle :) Pinniksen reunapehmusteen olen tehnyt itse, pitäisi tehdä uusi hieman korkeampi ja tuosta tuli muutenkin liian tiukka sisukseen nähden. Päivä-/torkkupeiton on äitini neulonut <3 


Ja tämä kaveri on pakko esitellä! Tilasin äidiltä, eli lapsille hän on mimmi, vauvalle joululahjaksi virkatun hipon, ihana!! <3 Itse en osaa virkata, mutta tällainen oli pakko saada kun jossain blogissa näin kuvan :) Hippo on kyllä herättänyt kaikissa sen nähneissä valtaisaa ihastusta ja onhan se söpö! :)



Vauvan huoneesta taidan laittaa enemmän kuvia kunhan se on valmis, sieltä löytyy paljon muutakin itse näperrettyä :) Jos ette tienneet, niin tykkään sisustamisesta todella paljon!

Sitten pojan huoneeseen mistä olenkin tekemäni päiväpeiton esitellyt aiemmin, on muuten erittäin kätevä käytössä ja harkitsekin toisen tekemistä vaikka homma olikin melkoinen. Lattialta löytyy jälleen äitini (mimmin) trikookuteesta virkkaama lattiatyyny :)
 

Samanlainen tyyny kuin pikkusiskolla, mutta eri värisenä :) Laitoin palan kangasta sängyn päälle hyllylle kehyksiin.


Olohuoneeseen löysin Eurokankaan alennushyllystä pakalta kivan verhokankaan. Hintalapussa seisoi 5€/m, joten ei tarvinnut kauaa miettiä raskinko ostaa kun muutenkin oli syksyksi uudet verhot hakusessa :) Samaan hintaan nappasin mukaan pätkän vaaleanpunasävyistä hieman tiiviimpää kangasta nojatuolien tyynyihin. Viime viikolla sain vihdoin pestyä ikkunatkin niin sain uudet verhot ikkunaan :) Näistä tein puolestani piilolenkkiverhot:


Mielestäni verhoissa on ihanat syksyiset sävyt :)


Aurinkoista syyspäivää! Täällä Oulussa on ainakin aivan ihana ilma ja kävin tuossa aamulla vauvan kanssa lenkillä niin vallan kuuma tuli huppari päällä :)

10 kommenttia:

  1. Kaunista on :) Onnea on taitava mimmi, tuo hippo on ihana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja todellakin! Pitää varmaan ostaa taas ohje johonkin toiseen hahmoon ja toivoa pukinkonttiin ;)

      Poista
  2. Ihana näitäkin kuvia täällä katsoa. Tutunnäköiset verhot olkkarissa vaikka omani tilasin jotexilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vähän laajentaisi pikkuhiljaa ompeluista muihinkin aiheisiin :) Jännä kyllä että tuota kangasta löytyy pakalta ja nettikaupoista valmisverhoina! Vaan tätä mun sävyä ei tainnu valmiina ollakaan :)

      Poista
  3. Oo, onpa kaunis koti <3 Just tässä pähkäilen tytön huonen sisustusta kun en ole sille vielä mitään tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 pojan jälkeen halusin vaaleanpunaista ja en löytänyt sopivaa tapettia niin maalasin sitten tuon yhden seinän :) vauvan huone taitaakin olla sellainen mihin olen talossamme eniten tyytyväinen sisustuksen suhteen :)

      Poista
  4. Mulla on haaveiden listalla makkariin mintut jussi verhot mutta toistaiseksi joudun vielä haaveilemaan. Aivan kertakaikkisen ihana kangas :) ja kiva idea tuo jussi- seinämaalaus vauvan huoneessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä kiva kangas mutta hitsin hintavaa =/ Tuon seinän kanssa en kyllä ajatellutkaan tuota kangasta :D Tykkään vain kovasti tuommoisesta puolipallo-kuviosta :)

      Poista
  5. Mulla on haaveiden listalla makkariin mintut jussi verhot mutta toistaiseksi joudun vielä haaveilemaan. Aivan kertakaikkisen ihana kangas :) ja kiva idea tuo jussi- seinämaalaus vauvan huoneessa!

    VastaaPoista
  6. Löysin blogiisi googlailemalla verho-ompeluja. Suunnittelen tässä juuri lenkkiverhojen valmistamista, joten oli kiva nähdä samalla idealla toteutetut vauvan huoneen verhot. :) Näyttää kivalta, vaikka tanko jääkin näkyviin. Taidanpa siis uskaltautua yrittämään itse samaa. ;)

    VastaaPoista