maanantai 23. helmikuuta 2015

Pienet jussit

Pojalle ompelin tarpeeseen kahdet pitkät kalsarit, kaupasta on tosi vaikea löytää hyviä. Joko on liian löysä vyötärö tai liian tiukat lahkeensuut. Tämä malli on ainakin meidän jätkälle täydellinen! Molempiin kankaat Noshilta, raidallisia ehdittiin jo pitää ennen kuvaamista :) Molempia kankaita jäi vielä yli puolet ja niitä varten onkin jo suunnitelmia :) Ja onpas ainakin materiaalien puolesta halvempia nämä kalsarit kuin kaupan valmiit! • Ottobre 6/2013
 • Malli 36 Small John's
 • Koko 110

3 kommenttia:

 1. Tuo on hyvä kalsariohje, tein Leeville noita, silloin kun vielä suostui mun tekemiä pitämään :/ Itse laitoin lahkeisiin pitkän resorin tai resorintapaisen suikaleen kankaasta, oli näin hyvä sukan alla. Onko sulla peitetikkikone, vai kaksoisneulallako ompelet kaksoisompeleet?

  VastaaPoista
 2. Kaksoisneulalla, se vaan ikävästi vetää sen tikkien väliin jäävän kankaan koholle =/ En oo kauheesti sitä käyttäny, nuo resorikanttaukset otan yleensä vaan yhdellä neulalla reunasta, mutta pitää alkaa kokeilemaan kahdella niin saa vähän enempi lyttyyn esim. bodien kanttauksia. Olishan se peitetikkikone kiva ja kantinkääntäjä, mutta eiköhän näillä pärjää :) Hunajakennolla saa ihan kivat koristetikkaukset. Niitä olis kai semmosia saumureitakin millä saa tehtyä peitetikkiä? Semmonen olis ihan kätsy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma monimutkainen ja huono se yhdistelmäsaumuri. Itse ostin peitetikkikoneen pari vuotta sitten, ja se on ihana. Kaksoisneulallakin onnistuu, mutta neulat räpsähtää helposti poikki, ja on kalliitakin. Toki tuo peittarikin maksoi hunajaa :)

   Poista